Ketojenik Diyetin Yaz Sağlığınıza Faydaları

Ketojenik Diyetin Yazın Sağlığınıza Faydaları

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik diyetin sadece kilo kaybı değil, enerji dengesi ve mental sağlık açısından da önemli faydalar sunduğunu belirtti. Yüksek yağ ve orta protein içeriğiyle tokluk süresini uzatan bu diyet, sık acıkma ve ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azaltarak yaz aylarında daha dengeli bir enerji düzeyi sağlayabilir.

Hüma Hastanesi’nden Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında detaylı bilgiler verdi. Karbonhidratları azaltıp, yağları birincil enerji kaynağı haline getiren bu beslenme biçimi, vücudu ‘ketozis’ durumuna sokarak yağların enerjiye dönüşmesini sağlıyor. Özellikle yaz öncesi dönemde doğal yağ yakım süreci, form tutmak isteyenler için cazip bir seçenek olabilir.

Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor

Bozoklu, ketojenik diyetin yüksek yağ ve orta protein içeriği sayesinde tokluk süresini artırdığını ve sık acıkma ile ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azalttığını belirtti. Bu durum, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde avantaj sağlayabilir. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durulması, cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek daha sağlıklı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilir.

Bozoklu, diyete başlarken karbonhidrat alışkanlıklarından uzaklaşmanın zor olabileceğini ancak karnabahar tabanlı pizzalar, badem unuyla yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle ketojenik diyetin keyifli hale getirilebileceğini söyledi. Her bireyin vücut yapısının farklı olduğunu vurgulayan Bozoklu, beslenme uzmanına danışmanın sürecin güvenli ve etkili olmasını sağlayacağını belirtti.

Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın

Bozoklu, yaza daha enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu ancak her adımın bilinçli atılması ve kişiye özel bir planla ilerlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.