Binance Durmuyor: Bu 20 Altcoin Listelenebilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in pazar payındaki liderliği rakipleri zemin kazandıkça azalıyor. Kaiko’ya göre dev kripto borsasının payı yılbaşındaki yüzde 90’dan yüzde 73’e geriledi. Bu arada Asya odaklı borsalar OKX, Huobi ve Bybit kazançlı çıktı. Bu gelişmelerin ardından Binance, pazar payını artırmak için vadeli işlemlerdeki listelemelerinde gaza bastı. Peki hangi kripto para birimleri daha şanslı?

Bu altcoinlerin Binance vadeli işlem listesine girme şansı yüksek!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Binance, dünyanın en büyük kripto borsası olarak düzenleyici zorluklarla karşı karşıya. Bunun da bir sonucu olarak kullanıcılar için sıfır ücret teşviklerini azalttı. Sonuç olarak diğer off-shore kripto para platformlarına karşı zemin kaybediyor. Kaiko’nun spot işlem hacmi verilerine göre Binance’in pazar payı yılın başında %90 iken Temmuz ortasında %73’e düştü. Bu arada, OKX’in payı Ocak ayına göre neredeyse iki katına çıkarak %11’e yükseldi. Huobi ve Bybit de pazar paylarını artırarak küresel spot kripto işlem hacminin sırasıyla %9 ve %7’sini temsil eder hale geldi.

Binance bu açığı kapatmak adına son zamanlarda vadeli işlemlerde listeleme konusunda gaza basıyor. Bazı uzmanlara göre, borsanın spot listesinde olan ancak vadelide olmayan projeler bu konuda daha şanslı. Ayrıca, vadeli konusunda Bybit’in listesinde olanların şansı yüksek. Bu iki kriterin kesişimi ise bir listeye ulaşma imkanı veriyor. Bu doğrultuda, aşağıdaki liste bu kesimi temsil ediyor:

Multichain (MULTI), Nano (XNO), Rocket Pool (RPL), Illuvium (ILV), Voyager (VGX), BitTorrent (BTT), Neutron (NTRN), JUST (JST), Golem (GLM), Siacoin (SC), Kadena (KDA), Steem (STEEM), Prom (PROM), Request (REQ), Sun (SUN), BadgerDAO (BADGER), Biswap (BSW), Bounce (AUCTION), Ampleforth (FORTH) ve Civic (CVC).

Binance’ten Yeni Bitcoin Hamlesi! Ayrıntıya Dikkat

CME, vadeli işlemlerde dev borsayı geçmenin eşiğinde

Düzenlemeye tabi Chicago Ticaret Borsası (CME), 2020-21 boğa koşusunun ilk aşamalarını anımsatan bir hareketle, açık faize göre en büyük Bitcoin vadeli işlem ve sürekli vadeli işlem borsaları listesinde üst sıralara tırmanıyor. Böylece bu alanda en büyük olan Binance için tehdit artırıyor.

Coinglass’a göre, 3,54 milyar dolarlık nominal açık faiz (OI) ile CME, haftalar önce dördüncü sırada yer alıyordu. Şu anda Binance’ın ardından ikinci en büyük Bitcoin vadeli işlem borsası konumunda. Nosyonel açık faiz, aktif veya açık sözleşme sayısında kilitli olan ABD doları değerini ifade eder. Binance, zirvedeki yerini koruyor. Şu anda 3,83 milyar dolarlık açık faizi ile en büyük off-shore düzenlenmemiş borsa konumunda. Bu rakam CME’den %8 daha yüksek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx