İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik ‘operasyonel planı’ onayladı

İsrail ordusu, Hizbullah örgütü ile yaşanan çatışmalar devam ederken Lübnan’a yönelik olası bir saldırıya ilişkin “operasyonel planı” onayladığını duyurdu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ve Operasyonlar Bölümü Başkanı Tümgeneral Oded Basyuk’un, Lübnan’a yönelik olası bir saldırıya ilişkin “operasyonel planı” onayladığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Gordin ve Basyuk’un gerçekleştirdiği durum değerlendirmesinde birliklerin sahadaki hazırlıklarının arttırılmasına devam edilmesi yönünde karar alındığı bilgisine yer verildi.

İsrail’in Filistin’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’te başlayan saldırılarının ardından Lübnan’daki Hizbullah örgütü de, İsrail’e saldırılar düzenlemişti. Çatışmalar son haftalarda artmıştı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, “Lübnan’daki Hizbullah’ın 7 Ekim’den bu yana İsrail’e yönelik 5 binden fazla roket, tanksavar mermisi ve İHA ateşlediğini” söylemişti.

Hagari, “Hizbullah’ın artan saldırıları bizi daha geniş bir tırmanışın eşiğine getiriyor. Bu, Lübnan ve bölge için yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir tırmanış” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail-Lübnan sınırındaki 341 Hizbullah üyesi, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin ölmüştü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx