Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Kefir Bağırsak İltihaplanmasını Azaltabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Beyza Tağraf tarafından yapılan son bilimsel çalışmalar, kefirin bağırsak iltihaplanmasını azaltıcı etkisine dikkat çekti. Diyetisyen Tağraf, kefirin Alzheimer’a karşı koruyucu olabileceğini belirtirken, bu etkinin sadece kefir tüketimiyle gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

‘Kefir, Nöroinflamasyonu Azaltabilir’

Bağırsakta oluşan iltihabın kefir sayesinde baskılanabileceğini belirten Diyetisyen Tağraf, “Nöroinflamasyonu azaltmak, Alzheimer’dan korunmak ya da önlemek için etkili bir strateji olabilir. Ancak kefirin bu faydalarını görebilmek için genel beslenme alışkanlıklarını da gözden geçirmemiz gerektiğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

‘Alzheimer İle Mücadelede Bütüncül Yaklaşım Şart’

Alzheimer’ı, bir evin çatısındaki açık deliklere benzeterek anlatan Diyetisyen Tağraf, “Alzheimer’ı iyileştirmek istiyorsak, tüm faktörleri göz önünde bulundurmalıyız. İnflamasyon sadece biri. Alzheimer riskini azaltmak için bütüncül bir yaklaşım benimsememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Kefir Tek Başına Yeterli Değil’

Alzheimer şüphesi taşıyan hastalara sadece kefir üzerine odaklanmadıklarını belirten Diyetisyen Tağraf, “Beslenme düzenlemeleri, medikal tedaviler, beyin uyarımları ve bilişsel rehabilasyon gibi çeşitli yöntemlerle hastaların yönetilmesi gerekiyor. Kefirin faydalarını görebilmek için genel sağlık durumunun da düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam Alzheimer Riskini Azaltıyor’

Alzheimer riskini azaltmanın yolları hakkında bilgi veren Diyetisyen Tağraf, “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizlerle beynin yaşlanma sürecini yavaşlatabiliriz. Alzheimer şüphesi olan hastalara sadece ilaç değil, sosyal, zihinsel ve fiziksel destekler sunmalıyız. Böylece kefirin olumlu etkilerini de daha iyi gözlemleyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Stres hormonları kısa vadeli çözümlerle düşebilir mi?

Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyor

Halk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.

Testosteron dostu beslenme. Sofradaki tehlike ve fırsatlar

Testosteron seviyesini artırmak isteyenler yalnızca iğnelere değil tabağına da bakmalı. Bazı gıdalar hormonu desteklerken bazıları düşürür. İşlenmiş gıdalar, alkol, aşırı şeker ve gizli hormon bozucular… Beslenme, erkeklik hormonunu ya destekler ya da sessizce yok eder.