Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’dan ‘hançer’ buluşması

  • HABER7

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olaylı kurultay sonrası gündemde kalmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, kendisini koltuğundan eden değişimcilerin başını çeken İmamoğlu’nu hedef alarak, ‘sırtından hançerlendiğini’ söylemişti. Bunun yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun telefonlarına çıkmadığı belirtiliyordu.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bazı isimlerin araya girmesiyle ikili arasındaki soğuk savaşta yeni bir safhaya geçildi.

Parti kulislerine yansıyan iddiaya göre CHP’li bir milletvekili geçtiğimiz günlerde İmamoğlu’nu ziyaret etti. İmamoğlu görüşme sırasında söz konusu vekile, “Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) benim başımın tacı. Türkiye Belediyeler Birliği seçimi bittikten sonra gelip Ankara’da Kemal Bey ile yemek yemek istiyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu da, İmamoğlu’nun bu isteğine müspet yaklaştı.

KILIÇDAROĞLU’NA MİSAFİR OLACAK

Milliyet gazetesinin haberine göre konuya ilişkin bilgi aktaran CHP’li kaynak, “Kemal Bey ve Ekrem Bey önümüzdeki günlerde Ankara’da bir araya gelecekler. Yemekte buluşacaklar. Tarihi henüz netleşmedi. Bayramdan önce mi sonra mı olur belli değil” dedi.

______

HANÇER POLEMİĞİ

27 Mayıs’ya KRT TV’ye konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yayınladığı değişim videosuyla ilgili olarak, “Ben boşuna ‘Hançerlendik’ demiyorum. Sağduyuyla oturup tartışmak varken, partinin yetkili organlarında bunu tartışmak varken niçin böyle bir talep birdenbire patlıyor?” demişti.

İmamoğlu ise 28 Mayıs’ta TV100 ekranlarına çıkarak, hançerlenme ifadesinin “Muhatap alacağı bir tarif olmadığını” söylemişti. İmamoğlu, ısrarla aramasına rağmen görüşemediklerini, son olarak Ramazan Bayramı’nda Kılıçdaroğlu’na ulaşabildiğini ifade etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx