Kriz Kâhininden Bitcoin Tahmini: ETF Sonrası Bu Rekor Seviyeler!

Bitcoin (BTC) her zaman kripto topluluğu ve kripto para birimleriyle biraz ilgilenenler için, hem fiyat hem de fayda açısından geleceğine yönelik çeşitli tahminlerle odak noktası olmuş olsa da, son aylar özellikle umut ve spekülasyonlarla dolu oldu. Bu sırada, ünlü yazar Robert Kiyosaki’den Bitcoin tahmini geldi. İşte detaylar…

Bitcoin tahmini şaşırttı: 150 bin dolar!

BTC tartışmalarının en son turu büyük ölçüde yaklaşmakta olan halving ve SEC’in uzun yıllar süren bekleyişin ardından muhtemelen 10 Ocak Çarşamba günü spot bir Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayacağı yönündeki geniş beklentilerden kaynaklandı. Yoğunlaşan konuşma ve ticaretin ortasında, dünyanın önde gelen kripto para biriminin uzun süredir savunucusu ve en çok satan kişisel finans kitabı ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, 10 Ocak 2024 tarihli bir X gönderisinde Bitcoin’in 150.000 dolar kadar yüksek bir seviyeye hızla yükseleceğini belirtti. Aynı tweette Kiyosaki, Bitcoin’i birkaç yıl önce satın almış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, altın ve gümüşün değerine olan inancını ve ABD dolarına olan inancının olmadığını yineledi.

Yazarın tweet’i yalnızca Bitcoin’e odaklanmadı, aynı zamanda Merkez Bankaları “satın almaya, depolamaya ve asla satmaya” başladıkça altının yakında hızlı ve önemli ölçüde değer kazanmaya başlayacağını belirtti. Kiyosaki’nin teşvik ettiği diğer bir varlık olan gümüş söz konusu olduğunda tweet, “gümüş istifleyicilerin faturaları ödemek için satış yapması nedeniyle emtianın çökeceğini” açıklıyor. Yazar, bunun yüksek enflasyondan kaynaklanan baskı nedeniyle gerçekleşeceğini açıkladı ancak bunun aslında iyi bir haber olduğunu, çünkü yatırımcıların değerli metali ucuza satın almasına olanak sağlayacağını belirtti.

Bitcoin fiyatı: En son durum ne?

Kiyosaki genel olarak fiyat tahminlerini, “sahte” olarak nitelendirdiği Amerikan para birimi dışında, tamamen iyi bir haber olarak nitelendirdi. Gönderiyi sonlandırarak “sahte dolarlarla daha fazla altın, gümüş ve Bitcoin satın alacağını” belirtti. Son 24 saat içinde Bitcoin, SEC’in X hesabının ele geçirilmesi ve ilgili tüm ETF başvurularının onaylandığı yönünde yanlış bir tweet atılmasının ardından önemli bir dalgalanma yaşadı. Mesaj, hızlı bir şekilde düzeltilmesine rağmen, BTC’yi kısa süreliğine 48.000 dolara yaklaştırdı ve ardından 45.000 dolara doğru hızla ilerledi. Yayınlandığı sırada kripto para biriminin 1 günlük fiyat düşüşü %2,18 seviyesinde ve değeri 45.592 dolar seviyesinde bulunuyor.

Uzaklaşırsak, Kiyosaki’nin 150.000 dolara yükseliş tahminini doğrulayamasa da mevcut iyimserliğin sağlam temellere dayandığını açıkça ortaya koyuyor. Bilindiği gibi Kiyosaki, Lehman Brothers’ın 2008’deki çöküşünü öngörmüştü. Bitcoin önümüzdeki aylarda bir dizi iyi haber beklemekle kalmıyor, aynı zamanda kripto piyasası performansı da genel olarak güçlü. Dünyanın önde gelen kripto para birimi son 30 günde yüzde 3,95 değer kazanırken, son 52 haftada ise yüzde 161,06’ya kadar yükseldi. Dönem boyunca bu türden en büyük varlık olarak en üst sıradaki yerini korudu ve 890 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx