Tayvan yakınlarındaki batık piramit, tarihi yeniden yazabilir

Japonya`da Yonaguni Anıtı: Tarihi ve Gizemi

Japonya’nın Ryukyu Adaları yakınlarında, deniz seviyesinden sadece 25 metre derinlikte bulunan ve Yonaguni Anıtı olarak bilinen esrarengiz yapı, 1986’daki keşfinden bu yana bilim dünyasını büyülemeye devam ediyor.

Bu devasa anıt, keskin açılı basamaklarıyla yaklaşık 27 metre yüksekliğe sahip ve tamamen taştan yapılmış gibi görünüyor. Bu durum, birçok kişinin yapının insan eliyle inşa edildiğini iddia etmesine neden oluyor.

Japonya’nın Atlantis’i ve binlerce yıllık sır

Yapılan analizler, bu taş oluşumun 10.000 yıldan daha eski olduğunu gösteriyor. Eğer Yonaguni Anıtı insanlar tarafından yapılmışsa, bu, yapının 12.000 yıl önce inşa edildiğini ve bu bölgenin sular altında kalmadan önce var olduğunu gösteriyor. Bu da Yonaguni Anıtı’nın, Mısır piramitleri veya Stonehenge gibi diğer antik yapılarından binlerce yıl daha eski olabileceği anlamına geliyor.

Bilim insanları, antik toplumların, büyük yapıları inşa etme yeteneklerini 12.000 yıl önce tarımın gelişmesiyle kazandığını düşünüyor. Fakat yapı daha eski bir tarihte inşa edildiyse, bu durum insanlığın tarihine dair düşüncelerimizi kökten değiştirebilir ve kayıp bir medeniyetin varlığına dair ipuçları sağlayabilir. Bu nedenle, Yonaguni Anıtı sıklıkla “Japonya’nın Atlantis’i” olarak anılıyor, ancak yapının yapısı hala tartışma konusu.

Göbekli Tepe’yi hatırlatıyor

Son yıllarda sosyal medya ve podcast’ler sayesinde daha fazla ilgi gören bu gizemli yapı, tarihçilerin ve arkeologların dikkatini çekiyor. Eğer Yonaguni Anıtı insan yapımıysa, Türkiye’deki aynı dönemde inşa edildiği düşünülen Göbekli Tepe ile birlikte kayıp medeniyetlere dair güçlü kanıtlar sunabilir. Göbekli Tepe, M.Ö. 9500 ila M.Ö. 8000 yılları arasında yerleşim yeri olarak kullanılmıştır ve bu, Mısır piramitlerinden 5.000 yıl, Stonehenge’den ise 6.000 yıl daha eski bir tarihi ifade eder.

Bununla birlikte, Endonezya’daki Gunung Padang gibi diğer antik yapılar bu iki yapıdan daha eski olabilir. Gunung Padang, dünyanın en eski piramidi olarak kabul ediliyor ve yapılan çalışmalar, 30 metre derinlikteki megalit yapının 16.000 yıldan daha eski olabileceğini gösteriyor. Bilim insanları, bu yapı sayesinde avcı-toplayıcı toplumların daha ileri mühendislik becerilerine sahip olabileceğini düşünüyor.

Yonaguni Anıtı hakkında kesin bir yargıya varmak henüz mümkün değil. Bilim insanları, bölgedeki kumtaşı kırılmalarının doğal bir jeolojik oluşumun sonucu olabileceğini öne sürerken, yapı binlerce yıldır su altında olduğu için taşların düz ve insan eliyle yapılmış gibi görünmesine deniz yaşamının yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Related Posts

Aşırı sıcaklar süt üretimini vurdu: Bir günün etkisi haftalarca sürüyor

Yeni bir araştırma, aşırı sıcakların ineklerin süt üretimini önemli ölçüde azalttığını ve yüksek teknolojili soğutma sistemlerinin bile bu sorunu tamamen çözemediğini ortaya koydu. Science Advances dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, tek bir günlük aşırı sıcak, süt üretimini yüzde 10 oranında düşürebilirken, sıcak stresinin etkileri bir haftadan daha uzun sürebiliyor.

162 asteroidin Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçtiği saptandı

NASA ile Avrupa Uzay Ajansı gibi birçok ajans ve kurum, her yıl Dünya’ya yakın ya da uzak birçok asteroit keşfederken gök bilimciler, son bir yıl boyunca 162 asteroidin Dünya’nın çevresinden Ay’dan daha yakın uzaklıktan geçtiğini gözlemledi.

Apple, iOS 26 için duyurmadığı özellikler üzerinde çalışıyor

Apple, haziran ayının başında yeni iOS 26 arayüzünü tanıttı ancak bu arayüz kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışması Çekya’da düzenlenecek

3-5 Temmuz tarihlerinde Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağı, Çekya’da gerçekleştirilecek.

Apple’dan tarihi adım: Tüm dengeleri değiştirecek

Teknoloji devi Apple, çağa ayak uydurmak için dev bir adım atmaya hazırlanıyor…

Adobe Firefly uygulaması iOS ve Android için çıktı

Adobe’nin yapay zeka temelli uygulaması hem iOS hem de Android platformunda kullanıcıların beğenisine sunuldu.