TPAO, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO) AR-GE Merkezi Daire Başkanı Muhammet Fatih Ayyıldız, Türkiye’nin petrol arama ve üretim faaliyetleri için Somali ile yakın zamanda anlaşma imzaladığını açıkladı. Ayyıldız, “Azerbaycan, Irak ve Rusya’da faaliyetlerimizi sürdürürken şimdi de Oruç Reis gemimizle Somali’de derin denizde sismik faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda karada da faaliyetlere devam etmek üzere Bakanımızın önderliğinde Somali ile bir anlaşma imzalandı.” şeklinde konuştu.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde Açıklamalar

Uludağ Enerji Zirvesi için Bursa’ya gelen Ayyıldız, TPO’nun Gabar bölgesi ve Sakarya Gaz Sahası’nda aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayyıldız, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Trakya’da dört bölge müdürlüğünde arama ve üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Gabar’da günlük 80 bin varil seviyesinde üretim yapıldığını belirten Ayyıldız, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ın imzaladığı yurt dışı anlaşmalarla faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Pakistan’da da kısa süre içinde aktivitelere başlayacağız.” şeklinde konuştu.

  • Ayyıldız, TPO’nun Türkiye’deki enerji kaynaklarını çıkarabilme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, yurt dışında da faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
  • TPAO’nun ardışık olarak 4 sondaj gemisi ve 2 sismik gemisi olduğunu söyleyen Ayyıldız, Oruç Reis’in Somali’de, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Karadeniz’de aktif aramalarına devam ettiğini açıkladı.

Filyos Tesisi ve Sakarya Gaz Sahası

Ayyıldız, Filyos tesislerinde yüzer üretim, depolama ve tahliye platformunun revize edildiğini belirterek, Sakarya Gaz Sahası’nda bu platformun devreye alınarak günlük 20 milyon metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Platformun 20 yıl boyunca hizmet vereceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Akdeniz bir zamanlar kupkuruydu! Her şey nasıl değişti?

Dünya tarihinin en büyük sel felaketlerinden biri, milyonlarca yıl boyunca gizli kaldı. Yeni araştırmalar, Akdeniz’in kuruyup bir çöle dönmesinin ardından, dev bir su kütlesinin boğazdan geçerek kıtaları yaran bir hızla havzayı nasıl yeniden doldurduğunun en net kanıtlarını gözler önüne seriyor. Peki, bu olağanüstü olay nasıl yaşandı?

Aşırı sıcaklar süt üretimini vurdu: Bir günün etkisi haftalarca sürüyor

Yeni bir araştırma, aşırı sıcakların ineklerin süt üretimini önemli ölçüde azalttığını ve yüksek teknolojili soğutma sistemlerinin bile bu sorunu tamamen çözemediğini ortaya koydu. Science Advances dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, tek bir günlük aşırı sıcak, süt üretimini yüzde 10 oranında düşürebilirken, sıcak stresinin etkileri bir haftadan daha uzun sürebiliyor.

162 asteroidin Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçtiği saptandı

NASA ile Avrupa Uzay Ajansı gibi birçok ajans ve kurum, her yıl Dünya’ya yakın ya da uzak birçok asteroit keşfederken gök bilimciler, son bir yıl boyunca 162 asteroidin Dünya’nın çevresinden Ay’dan daha yakın uzaklıktan geçtiğini gözlemledi.

Apple, iOS 26 için duyurmadığı özellikler üzerinde çalışıyor

Apple, haziran ayının başında yeni iOS 26 arayüzünü tanıttı ancak bu arayüz kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışması Çekya’da düzenlenecek

3-5 Temmuz tarihlerinde Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağı, Çekya’da gerçekleştirilecek.

Apple’dan tarihi adım: Tüm dengeleri değiştirecek

Teknoloji devi Apple, çağa ayak uydurmak için dev bir adım atmaya hazırlanıyor…