Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açan millet bahçesi projesinin iptalini Danıştay da onadı

İstanbul’daki Validebağ Korusu’nu betonlaştıracak projenin ihalesi için 2021 yılında mahkeme tarafından verilen iptal kararı, Danıştay tarafından da onandı.

Üsküdar Belediyesi’nin AK Parti tarafından yönetildiği dönemde 2021 yılında “Koru Rehabilitasyon ve Düzenlemesi Yapım İşi” ihalesi düzenlenmişti. Rehabilitasyon projesi ile korunun inşaata açılacağı gerekçesiyle ihalenin iptali için dava açılmış ve İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2021 yılında iptal kararı alınmıştı. Karar, dönemin Üsküdar Belediye yönetimi tarafından temyiz edildi. Danıştay, temyiz istemini reddederek 11. İdare Mahkemesi’nin iptal kararını onadı. Karar 4 Nisan 2024 tarihinde oybirliği ile alındı.

Kararı duyuran davanın avukatı Onur Cingil “Validebağ Korusu’nu talana açan ihaleyi iptal eden, bu güzel doğal alanın koru olarak kalmasını sağlayan kararı Danıştay da onadı. Karar kesinleşti. Üsküdar Belediyesi’nin AKP’li eski yönetimi tarafından yapılan ihale ile koruda 500 araçlık otopark, metrelerce yol ve yapılar olacak, koruya beton girecek, doğal yaşama son verilecekti. Bu ihalenin iptaline yönelik karar Danıştay tarafından da onandı. 360 dönümlük cennet bir alan, 1. Derece Doğal Sit Alanı, geleceğimize, canlılara, insanlara, Üsküdarlılara kaldı. Koruya ‘moloz’ dökenler değil, çeyrek asırdır emek verenler kazandı. Validebağ koruydu, yine koru kaldı” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx